BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Hawaii

Fortryllende natur i Stillehavets paradis

Reiser til Hawaii

Soloppgang fra stranda og stjernehimmelen fra vulkaner

En reise til Hawaii … Bare å si det fører tankene avsted til kritthvite sandstrender, surfere og eksotiske blomster i håret på hjertevarme lokale. Og det er ikke bare fantasi – Hawaii er alt det og mye mer.

Den lille øygruppa midt i Stillehavet byr på eksklusive badeferier med unike naturopplevelser. Hawaii består av åtte vulkanøyer og flere enn 100 småøyer. På en tur til Hawaii kan du besøke en eller flere av de største øyene. De byr på alt fra idylliske strandresorts til storbystemning i Honolulu – fra snorkling ved korallrev under havoverflaten til fjellturer på de høyeste vulkanene.

Fakta om Hawaii
  • Innbyggertall: 1,4 mill.
  • Tidsforskjell: -12 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Hawaii

Oahu – Hawaiis hjerte

Geografisk er Oahu kun den tredje største øya i Hawaii, men når det kommer til liv og stemning ligger den helt på topp. Det er nemlig her du finner hovedstaden Honolulu, som er verdt et besøk på turen din til Hawaii. Her finner du en deilig miks av urbane og tropiske omgivelser, hvor moderne høyhus møter fine sandstrender.

Byen summer av liv, og her finner du alt fra eksklusiv shopping og sofistikerte restauranter til store vannland og interessante museer om Hawaiis historie. Den mest berømte attraksjonen er den historiske flåtestasjonen Pearl Harbor, som ble angrepet av Japan i 1941. I dag er det en minnepark som forteller om dette skjebnesvangre kapittelet i USAs historie.

Men Oahu byr selvfølgelig også på vill natur og magiske strender. Det populære resortområdet Waikiki er en bydel i Honolulu, og her ligger mange deilige hoteller ned til den flotte sandstranda Waikiki Beach. Det er en livlig oase med surfere og glade strandgjester, som nyter livet etter livsfilosofien bak ordet «aloha».

Den 11 kilometer lange stranda som ligger langs nordkysten inviterer også til at man finner fram badehåndkleet og legger seg i den myke sanden. Mellom mai og september er været perfekt til en svømmetur, til å snorkle eller sole seg, mens du skal bli på land i november og desember. Da flokker nemlig de beste surferne i verden seg sammen på strendene for å møte verdens høyeste bølger, og du kan godt være med som tilskuer til konkurransene hvis du har lyst til å bli med på moroa.

Reiser til Hawaii

Maui – de vakreste strendene

Maui er det paradiset du ser for deg når du drømmer om en tur til Hawaii. Den nest største øya er kjent for de mange flotte strendene hvor du kan være helt sikker når du kaster deg i bølgene. Det er spesielt fantastisk langs vestkysten, og her finner du også de fleste hotellene og resortene. Du trenger ikke bli lei av å ligge på stranda og se på de samme omgivelsene, for her kan du nemlig finne strender med både hvit, rød og sort strand, så du kan prøve litt av hvert.

Hvis du likevel blir litt lei av å ligge på stranda, er det nok av andre ting å finne på på Maui. Stillehavet er fylt med de vakreste korallrevene som kan utforskes med snorkel direkte fra stranda eller på en båttur til det utrolige Molokini-krateret. Her stikker toppen av en vulkan opp av vannet, og rundt det kan du oppleve et utrolig rikt dyre- og planteliv under havoverflaten.

Oppe på landjorda kan du gå på tur i den frodige dalen Iao Valley eller bestige den sovende vulkanen Haleakala. Herfra blir du belønnet med storslåtte utsikter, spesielt ved soloppgang og -nedgang, og du kommer ikke til å angre på at du stod opp tidlig!

Du kan også kjøre ut på den berømte «Road to Hana», som er en snirkla vei på den nordøstlige kysten med over 600 hårnålsvinger og 54 smale broer. Det er ikke en ukomplisert kjøretur, men til gjengjeld får du se alt fra steile kystklipper og Stillehavets dypblå horisont til tett regnskog og brusende fosser langs veien.

Big Island – vulkaner og fosser

Hvis du er interessert i å se litt mer av den hawaiiske naturen skal du ikke frata deg selv muligheten for å besøke den største øya i Hawaii. Big Island, som den passende nok heter, gir deg et innblikk i naturens enorme krefter og forunderlige liv.

I Hawaii Volcanoes National Park kan du få se hvordan vulkansk aktivitet har skapt denne vakre øygruppa i Stillehavet gjennom millioner av år. Du kan se flytende lava i den aktive Kilauea-vulkanen, gå over størknet lava og golde sletter, se svovelen boble på bakken og gå rundt i regnskogen hvor sjeldne planter og dyr lever.

På en annen vulkan, Mauna Kea, kan du få en uforglemmelig opplevelse under stjernehimmelen. På grunn av Hawaiis isolerte beliggenhet er det veldig lite unaturlig lys som forstyrrer utsikten til nattehimmelen, og du kan derfor se millioner av stjerner helt klart når mørket senker seg.

I Akaka Falls State Park kan du gå i den frodige regnskogen omgitt av bambus, tropiske blomster og kjempebregner, og oppleve de fantastiske fossene som sender vannet 100 meter ned fra skogens klipper.

Og så kan du selvfølgelig også nyte naturen ved havet, for Big Island har også strender som er som hentet ut av et postkort fra suvenirbutikken.

Været på Hawaii

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.