BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Den store Cuba-rundreise

Et kulturelt eventyr gjennom Cubas historiske og fargerike byer

14 dager fra 18.695,-

Den store Cuba-rundreise

14 dager fra 18.695,-

Avslutt ferien på Cubas paradisstrender

Ei rundreise i Cuba er full av autentiske og unike opplevelser. Revolusjonen er fortsatt tydelig i landet, men det har skjedd en stor, turistvennlig utvikling de siste årene. Her har vi samla det beste på Cuba med høydepunkter som vakre, koloniale Trinidad, stemningsfulle Havanna og kritthvite sandstrender i Varadero. Gled dere til fargerike amerikanske biler, Che Guevara-hyllester og cubanske sigarer – det er nå dere skal oppleve Cuba!

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4: HAVANNA

¡Bienvenido a Cuba! Dere lander i landets hovedstad, Havanna, som er et av de absolutte høydepunktene på rundreisa. Derfor anbefaler vi at dere blir her i byen de første tre nettene, slik at dere får oppleve den spennende hovedstaden.

Havanna er alt det man forbinder med Cuba i ett stort, fargerikt virvar. Her er det vakre, gamle bygninger i forskjellige farger, med høye vinduer slått opp slik at beboerne kan følge med på livet i gata. Folk danser salsa, henger opp vasketøy mellom husene, spiller fotball i gatene og sitter på kantsteinene og smatter på sigarer. Det er utrolig sjarmerende, og derfor råder vi dere også til å bare gå litt rundt i gatene og kjenne på stemninga.

I kontrast til de mange falleferdige husene kan dere se de store, imponerende plassene som spanjolene bygde da de koloniserte øya på slutten av 1400-tallet og satt på makta i nesten fire hundre år. Ta for eksempel turen forbi Plaza de Armas, Plaza Vieja og Plaza de la Catedral, som alle er vakre og hyggelige steder for å bare se på menneskene som går forbi – kanskje med litt frisk frukt eller en is i handa.

Dere vil også se de gamle amerikanske bilene drønne rundt i gatene i alle regnbuens farger. De er en levning fra den tida da USA innførte handelsblokade etter den cubanske revolusjonen, som har gjort at de stort sett ikke har kunnet importere nye biler til landet siden. De har blitt et symbol på Cuba, og dere kan passende nok få en tur i en av dem for å bli klokere på denne delen av historien.

Heretter foreslår vi at dere reiser til Cienfuegos (230 km/140 mil – 2,5 timer)

DAG 4 – 5: CIENFUEGOS

Neste stopp på rundreisa er i «Pearl of the South», som er det den hyggelige kystbyen Cienfuegos blir kalt. For det første fordi den ligger på sørsida og for det andre fordi det er ei ekte lita kystperle med franskprega arkitektur og havnestemning.

Byen ble grunnlagt av franskmenn som kom fra blant annet New Orleans i USA. Det er tydelig å se denne innflytelsen i arkitekturen, som byr på elegante søyleganger og detaljerte vinduspartier. Gå en tur ned til den grønne plassen Parque José Martí, der en byste av mannen med samme navn står og ser utover. Han var dikter, filosof og en viktig politisk person i Cubas løsrivelse fra Spania.

På den femte dagen foreslår vi at dere reiser videre til Trinidad (80km/50 mil – 1,5 time)

DAG 5 – 6: TRINIDAD

Så har vi kommet til den enda mer fortryllende byen Trinidad, som også ligger i sør. Byen har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1988, hvilket gjør den til en av de best bevarte byene i Karibia. Den skal du også se når du tar turen til Cuba.

Her ligger små, simple hus på rad og rekke i de smale veiene med skeive brosteiner. Husenes fasader har forskjellige pastellfarger og på taket ligger det brune teglstein. Det ligner nesten en kulisse, men det er det altså ikke. Sånn ser byen bare ut, og rundt i gatene går dagene også som de alltid har gjort.

Det er et par fine plasser i byen, blant annet ved byens kirke, der folk samles. Det er spesielt om kvelden at det er en god, løssluppen stemning her, der folk danser salsa, drikker rom og koser seg, som man forestiller seg at de gjør på Cuba.

Herfra kan dere reise til Sancti Spiritus (70 km/40 mil – 1 time)

DAG 6 – 7: SANCTI SPIRITUS

Neste stopp er Sancti Spiritus som minner om Trinidad med sin koloniale skjønnhet, men som har mange færre turister og alt det som følger med det. Her er det et stort fargerikt torg midt i byens sentrum, som gir en autentisk opplevelse av Cuba både på dagtid og om kvelden.

Sancti Spiritus er også hjemstedet for et av landets eldste byggverk, nemlig broa over Yayabo-elva, som renner sør for byen. Det ser ut som det er tatt ut av en liten, engelsk by fra 1800-tallet, men er faktisk et av Cubas nasjonale landemerker. Hvis dere ser den på en dag når vannet er stille, vil dere til og med kunne se den speile seg tydelig i vannet, som er utrolig flott å se.

Heretter foreslår vi at dere drar til Santa Clara (350 km/220 mil – 3,5 timer)

DAG 7 - 8: SANTA CLARA

Så har det blitt tid til det historiske høydepunktet på turen. Santa Clara har blitt kjent som byen der opprørerne, med Che Guevara i front, vant over militæret og i 1959 kunne erklære byen for uavhengig. Det kan dere se fysiske spor etter i murene med skuddhuller fra kampen, og på Plaza de la Revolucion kan dere se en statue av «Che», samt mausoleet hans. Han døde egentlig i Bolivia, men i 1997 ble de jordiske restene hans først til Santa Clara, og nå ligger han begravd på den plassen der han fikk sin største seier.

Utover den historiske betydningen er Santa Clara verdt å besøke for den livlige stemningen, ungdommelige befolkningen og det kreative miljøet. Her er det et stort universitet, og det renner ikke over med turister, så her har dere også sjansen for å oppleve det virkelige, nåtidige Cuba.

Herfra kan dere dra videre til Varadero (140 km/90 mil – 2 timer)

DAG 8 - 14: VARADERO

Til slutt anbefaler vi dere å bruke seks dager på Cubas deilige paradis-destinasjon Varadero, slik at dere får nyte varmen, de eksotiske omgivelsene og rundreisas store opplevelser. Her står avslapning på programmet, og det kan du gjøre på en av de fortryllende strendene i Karibia.

Varadero er en 20 kilometer lang tange som går ut i Det karibiske hav på Cubas nordlige kyst. Dere kan finne finkorna, hvite sandstrender med lange rekker av palmetrær og lyst, blått hav rundt hele tangen. Du får ikke en bedre badeferie enn her.

På grunn av de bounty-aktige omgivelsene, ligger det mange hoteller her som har alt man kan drømme om når man vil ha en luksuriøs avslutning på ferien. Motsatt Cubas historiske byer er bygningene og servicenivået i Varadero moderne, så dere vil ikke mangle noe. Om dagen kan dere begi dere ut på alle mulige former for vannsport og sole dere på en mjuk madrass, mens dere om kvelden kan gå ut og drikke noen av Cubas berømte rombaserte cocktails som mojito og cuba libre. Uansett hvordan dere velger å bruke tiden, skal dere nok finne glede i denne delen av Cuba også.

Heretter kan dere dra tilbake til flyplassen i Havanna (160 km/100 mil – 2,5 timer)

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 14 dager fra 19.495,- per person
Sommer jun. – aug. 14 dager fra 18.695,- per person
Høst sep. – nov. 14 dager fra 19.395,- per person
Vinter des. – feb. 14 dager fra 19.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
  • Fly med forpleining og bagasje
  • Mellomklassehoteller
  • Reiseforsikring
  • Avbestillingsforsikring
  • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 14 dager fra 19.495,- per person
Sommer jun. – aug. 14 dager fra 18.695,- per person
Høst sep. – nov. 14 dager fra 19.395,- per person
Vinter des. – feb. 14 dager fra 19.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Prisene er beregnet ut fra reiser bestillt ca. 10 måneder før avreise.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
  • Fly med forpleining og bagasje
  • Mellomklassehoteller
  • Reiseforsikring
  • Avbestillingsforsikring
  • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.