BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Cuba

Rom, revolusjon og rolige paradisstrender

Reiser til Cuba

Forelsk deg i fargerike Cuba

Cuba er et unikt land hvor motsetningene møtes. Fra summende Havanna til de fredelige dalene i Viñales. Fra gamle kolonibyer som Trinidad til nye resorts i Varadero. Når du reiser til Cuba vil du oppleve et land som har ligget i dvale i et halvt århundre, men som virkelig er i full blomst nå.

Det er nå du skal reise til Cuba hvis du vil ha en ferie fylt med den autentiske cubanske historien og kulturen i form av gamle amerikanske biler, sigarer, salsa og Che Guevara-hyllester på hvert gatehjørne. I tillegg til landets unike historie har Cuba, på grunn av plasseringen i Det karibiske hav, noen fantastiske strender og godt vær året rundt.

Fakta om Cuba
Dette skal du oppleve i Cuba

Reiser til Havana

Havanna – stemningsfulle gater

Du må virkelig ikke skynde deg ut av Havanna når du er på tur til Cuba. Landets hovedstad inneholder alt det Cuba er kjent for. Her ligger gamle hus i alle regnbuens farger på rad og rekke i de smale gatene. Det strømmer salsamusikk ut fra vinduene og langs fortauet sitter de eldre mennene og røyker sigar, mens kvinnene selger friske frukt og barna spiller fotball.

Det er i høy grad stemningen som er hovedattraksjonen i Havanna, og du kan nesten nøyes med å bare gå rundt i den gamle bydelen Habana Vieja og suge den til deg. Her finner du også de imponerende plassene og bygningene fra de spanske kolonistenes storhetstid, og her kan du se fargerike, gamle amerikanske biler.

Som alt annet forteller de historien om hvordan landet stoppet opp etter den cubanske revolusjonen i 1959 og den etterfølgende handelsblokaden forhindret landet i å importere varer fra USA. En tur i en av de kule bilene er en morsom måte å lære mer om landets historie på.

Les mer om Havana

Varadero – Cubas strandparadis

Øst for Havanna går en 20 kilometer lang eventyrlig tange ut i Det karibiske hav. Den heter egentlig Hicacos Peninsula, men hele området er kjent som Varadero, og Varadero betyr eksotisk badeferie.

Hele veien langs tangen finner du nemlig flotte, hvite sandstrender med palmer i bakgrunnen og krystallklart, turkist vann i front. De er noen av Karibias vakreste, og derfor ligger det mange hoteller her ute. Det kan varmt anbefales å avslutte reisen din til Cuba med noen dager eller en ukes avslapning her.

I tillegg til å slappe av på stranda kan du dykke og snorkle utenfor kysten, seile eller stå på vannski. Om kvelden kan du teste ut noen av byens mange restauranter og drikke mojitos og cuba libres under stjernehimmelen.

Trinidad – kolonial sjarme og salsa

Byen Trinidad ligger på den sørlige kysten av Cuba og er som et levende museum. Den består av bølgende brosteinsgater med rekker av hus i limegrønn, lyseblå, lavendel og flere andre vakre farger. De velbevarte bygningene og gatene, som stammer fra den spanske kolonitiden, har skaffet Trinidad en plass på UNESCOs verdensarvliste og gjort byen til et selvsagt stopp på turen din til Cuba.

Her kan du få en guida tur gjennom byens gater, kjøpe broderier og stråhatter i de små butikkene og besøke en sukkerplantasje i området rundt Trinidad. Om kvelden brer det seg en munter stemning i byen hvor folk sitter på torgene og drikker og danser salsa. Du kan også selv få en leksjon i den latinamerikanske dansen hvis du har lyst til det.

Viñales – vakre daler og sigarer

Dess lenger du kjører mot vest, dess mer frodig og landlig blir landskapet. Her finner du Pinar del Rio-provinsen, som virkelig skal oppleves på en tur til Cuba, spesielt hvis du er naturelsker.

Viñales er navnet på byen og dalen som utgjør kjernen i området, og her venter det deg noen fantastiske utsikter mot de spesielle klippeformasjonene som skyter opp av de grønne bakkene. Under jorden ligger det flere dryppsteinshuler, som også er verdt et besøk.

Det er også i denne provinsen at de verdensberømte cubanske sigarene blir produsert. Du kan besøke tobakksplantasjene og møte de lokale som sitter og ruller sigarene for hånd – og du kan selvfølgelig også få smake på den aromatiske tobakken selv.

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.