BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til det vestlige Canada

Enestående naturopplevelser i de uberørte Rocky Mountains

Reiser til det vestlige Canada

Dra på eventyr over fjell og daler

Hvis du elsker natur, bør Canada stå høyt på listen din over steder du skal se før du dør. Det enorme landet byr på storslåtte landskaper, og det er spesielt i den vestlige delen av landet at du finner de mest imponerende områdene. Du skal også unne deg selv et opphold i vidunderlige Vancouver når du er på disse kantene.

I delstatene British Columbia og Alberta kan du oppleve Rocky Mountains’ ville dyrerike, turkise sjøer, ville elver og isbreene som Canada er kjent for. Det finner du i nasjonalparkene Banff og Jasper, som du kan gå rundt i i ukesvis. Men du må ikke frata deg selv muligheten for å kombinere naturopplevelsene med en storbyferie i Vancouver.

Det er også naturlig å ta turen til det vestlige Canada hvis du allerede oppholder deg på USAs vestkyst – spesielt på de fantastiske veiene i Pacific Northwest.

Dette skal du oppleve i det vestlige Canada

Reiser til Vancouver

Vancouver – vestkystens storby

Den eneste ekte storbyen på vestkysten er Vancouver, men den er også et must på turen din til det vestlige Canada. Her finner du ikke bare skyskrapere, masse god mat, shopping, natteliv og kultur, men også en helt storslått natur. Det er parker og strender inne i byen, fjellene ligger en 20 minutters biltur vekk og på vannet rundt byen kan du seile, fly med sjøfly og se hvaler. Du skal minst sette av et par dager til å oppleve det historiske kvarteret Gastown, det store Chinatown, den flotte havna og alt det andre som Vancouver har å by på.

Les mer om Vancouver

Banff National Park

Banff National Park – naturens kronjuvel

Når man tenker på Canada, ser man for seg de høye fjellene, blanke sjøene, brunbjørnene og bartrær så langt øyet rekker. Banff National Park er essensen av alt dette. Den er Canadas eldste nasjonalpark, og er et selvsagt stopp på turen din til Canada hvis det er naturen du er her for å oppleve.

Banff National Park ligger i de berømte Rocky Mountains. Parken er plassert midt i det vakre landskapet, og noen av høydepunktene er den nærmest turkise sjøen Lake Louise og de varme kildene i Banff Upper Hot Springs. Men det er mye mer å se i de snødekte fjellene og de dype, grønne skogene, og naturopplevelsene står i kø når du tar deg kanotur, sykkeltur, fisketur eller går på en av de flotte fjellturene i området. Midt i parken ligger fjellbyen Banff, hvor du kan bo på hotell hvis du ikke liker å telte ute i naturen.

Canada

Jasper National Park – de ville Rockies

Nord for Banff ligger Jasper National Park, som er den største byen i hele Rocky Mountains. På det nesten 11 000 kvadratkilometer store området finnes storslåtte landskaper med uberørt natur i ville fjellkjeder. Også her ligger de krystallklare, blå innsjøene og speiler de omkringliggende fjellene i overflaten, og mellom trærne finner du Canadas ville dyrerike. Her kan du for eksempel møte en elg, et reinsdyr og en av de sjeldne grizzlybjørnene. Du kan også oppleve de enorme isbreene i Columbia Icefield og den dype kløften Maligne Canyon.

Du kan gå noen utrolig flotte fjellturer på de mange turstiene i området. Har du mer lyst til å sykle, ri, seile eller stå på ski har du også gode muligheter for det her. Den lille turistbyen Jasper ligger inne i nasjonalparken, og her kan du ha basen din mens du reiser ut på tur om dagen.

Calgary

Calgary – cowboy-by med storslått natur som bakteppe

80 kilometer øst for Rocky Mountains, midt i ødemarken, ligger Calgary. Byen ligger halvannen time med bil fra Banff og fem timer fra Jasper, og det er her den nærmeste internasjonale flyplassen ligger. Derfor er den også et naturlig utgangpunkt for reisen din til det vestlige Canada. Men Calgary har i seg selv også mye å by på.

Her får du en gammel western-by og en moderne storby i ett. Calgary kalles også Cowtown, fordi den er en av Canadas største storfeprodusenter. I byens Heritage Park Historical Village kan du kjenne på den gamle cowboy-stemningen. Dette er Canadas største levende museum, hvor alt ser ut som det gjorde for 100 år siden – inkludert hestevogner og damptog. Du kan også besøke byens zoologiske hage eller få en flott utsikt over byen fra Calgary Tower, hvor du har fjellene som bakteppe. Hvis du reiser i juli kan du oppleve verdens største rodeoshow, Calgary Stampede.

Skiferie i det vestlige Canada

Du kan finne noen av de flotteste skibakkene i verden på en reise til det vestlige Canada. Det er kanskje ikke det første stedet du tenker på når du skal på skiferie, men de imponerende fjelltoppene i Rocky Mountains har flere fantastiske skianlegg hvor du kan være med uansett nivå. Dessuten er det en lang rekke fordeler ved å stå på ski i Canada kontra Europa; det er stort sett ingen køer i skitrekket, det er god plass i bakkene, de har engelskspråklige skiguider, lett snø som gir perfekt føre til offpiste-kjøring, og i tillegg den canadiske gjestfriheten.

Det største skiområdet i Nord-Amerika er Whistler, som også er forbundet med Blackcomb – og til sammen har de to områdene flere enn 200 markerte skiløyper for alle nivåer. Du kan også stå på ski i nasjonalparkene Banff og Jasper, men på mindre områder. Og Revelstoke er paradis hvis du vil kjøre offpiste.

USATours kan hjelpe deg med å arrangere den perfekte skiferien til Canada.

Været i Canada

Toronto

Vancouver

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.