BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Toronto

Verdens mest multikulturelle by

Reiser til Toronto

Utforsk Canadas mangfoldige metropol

Toronto er Canadas New York med skyskrapere, shopping, gastronomi, kunst og kultur i verdensklasse. Det er også verdens mest multikulturelle by, og her kan du møte folk fra over 230 land og bevege deg mellom forskjellige verdener i de mange unike kvarterene.

På turen din til Toronto kan du få utsikt over byen fra 346 meters høyde i det ikoniske CN Tower, spise deilig mat fra hele verden, se det berømte ishockeylaget Maple Leafs på hjemmebane, shoppe i byens hippe kvarterer og slappe av på de grønne øyene Toronto Islands utenfor byen.

Fakta om Toronto
  • Innbyggertall: 2.800.000
  • Valuta: Canadiske dollar
  • Tidsforskjell: -9 timer til -4,5 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 6 måneder
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Toronto

Reiser til Toronto

Forskjellige folk og kvarterer

I Toronto vil du fort oppdage at canadierne ikke er ett ensartet folk. Landets største by har blitt kåret til verdens mest multikulturelle by flere ganger. Så mange som hver annen innbygger er født utenfor Canada, og over 230 etnisiteter er representert. Du vil se at både byens folk og kvarterer er vidt forskjellige, hvilket er det som gjør Toronto så unik.

Gå en tur gjennom Chinatown der du finner en fargerik miks av skilt på kinesisk, eksotiske matvarer og orientalske lanterner. Drikk en kaffe blant de travle dresskledte menneskene i Financial District, hvor det konstant blir bygget nyere og høyere skyskrapere. Eller spis en pizza på en av de italienske restaurantene i hippe Little Italy.

CN Tower

CN Tower – byens vartegn

På et typisk bilde av Toronto er det spesielt én bygning som stjeler oppmerksomheten. Det altoverskyggende tårnet i byens horisont heter CN Tower, og har blitt et berømt vartegn som du absolutt burde besøke på turen din til Toronto.

Det 553 meter høye observasjonstårnet kan ses fra hvilken som helst posisjon i byen, men du skal ikke nøye deg med å se det fra bakken. På 58 sekunder tar glassheisen deg opp til utkikkspunktet på 346 meters høyde, mens byen blir mindre og mindre under deg. Her får du 360 graders utsikt over Toronto og den flotte Lake Ontario som byen ligger ved. Spis et måltid på restauranten i den roterende toppen og nyt utsikten over byen.

Maple Leafs, Raptors og Blue Jays

Hvis du vil ha en ekte canadisk opplevelse, skal du få med deg en ishockeykamp. Den heseblesende sporten er en stor del av den canadiske kulturen, og NHL-laget Toronto Maple Leafs er byens største lag. Du kan føle på den spesielle stemningen som er knyttet til sporten til en av kampene på Air Canada Centre. Selv om du ikke er en stor ishockey-fan vil du helt sikkert bli underholdt.

Hvis du er mer interessert i basketball, spiller det lokale NBA-laget Toronto Raptors i samme arena som Maple Leafs, og her kan du få skumfingre, cheerleaders og «kiss cam» for alle pengene.

I Rogers Centre, byens enorme arena som ligger ved siden av CN Tower, spiller baseball-laget Toronto Blue Jays, som også kan by på en vaskeekte nordamerikansk sportsopplevelse.

Shopping på Queen Street West

Du vil mest sannsynlig bo i sentrum på en tur til Toronto, og du må ikke frata deg selv muligheten til å utforske den vestlige delen av byen, som er full av hyggelige gater med trendy butikker, kaffebarer og spisesteder.

Det er spesielt mange fristelser på Queen Street West, som starter i sentrum. Her finner du byens beste shoppingområde, med de største kjedebutikkene i starten av gaten og de mer spesielle butikkene lengre vest. Det er også et hav av gode restauranter med mat fra hele verden her, i tillegg til uavhengige gallerier med spennende kunst.

Ikke langt herfra kan du besøke det lille, unike kvarteret Kensington Market, som er elsket av de lokale. Her finner du en morsom blanding av bruktbutikker, originale kafeer, spesialitetsbutikker, barer med solterrasser og kule canadiere.

Toronto skyline

Toronto Islands – en utflukt med utsikt

Hvis du har lyst på en annerledes opplevelse litt utenfor storbyen, kan du seile til Toronto Islands. Det er en liten øygruppe som det tar ti minutter å komme til fra sentrum – men som likevel er langt nok bort til at det føles som du har kommet til en fredelig oase. Her er det grønt og fint, og stinettet som forbinder øyene gir deg mulighet til å ta noen idylliske gåturer.

Hvis du har barn med på turen, finnes det mange muligheter for å leke, spise piknik, bade og hilse på dyrene i den lille zoologiske hagen. Men det beste av alt er utsikten fra øyene. Her kan du se byens flotte skyline, og hvis du blir til dagen heller, vil du bli belønna med en fantastisk solnedgang bak skyskrapernes silhuetter.

Niagara Falls

Kombiner med Niagara Falls

Når du reiser til Toronto er det helt opplagt å kjøre en tur til de storslåtte fossene som utgjør Niagara Falls, og som ligger rundt 1,5 time fra storbyen. 130 kilometer mot sør langs Lake Ontario starter Niagara-elva, som skiller Canada og USA.

Vannet fra denne elva faller plutselig 50 meter og skaper det helt utrolige bruset som kan oppleves på flere forskjellige måter i byen Niagara Falls. Det er en uforglemmelig naturopplevelse å stå på kanten og se de enorme vannmengdene fosse ut over kanten.

Været i Canada

Toronto

Vancouver

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.