BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til det østlige Canada

Kulturelle metropoler og tre verdensberømte fosser

Reiser til det østlige Canada

Dra på Canadisk storbyferie i øst

En tur til det østlige Canada byr på landets to største byer, Toronto og Montréal, hovedstaden Ottawa og den historiske Québec City, som er det mest franske utenfor Frankrike. Det er også i øst du finner de storslåtte fossene ved Niagara Falls, som absolutt burde ses på turen din hit.  

Ontario og franske Québec er de to delstatene i det østlige Canada, og de byr på nok opplevelser til en hel rundreise. Her kan du få den ekte storbystemningen med shopping og store sportsarrangement i pulserende Toronto, mens du kan bli klokere på Canadas historie i de mer europeiske storbyene.

Men det er også helt opplagt å kombinere det østlige Canada med en tur til New York, som ligger under halvannen times flytur fra Niagara Falls. Hvis du har fått nok av storbyer for en stund, venter en rekke unike naturopplevelser på en bilferie i New England, som ligger rett på den andre siden av grensa til USA.

Dette skal du oppleve i det østlige Canada

Reiser til Toronto, Canada

Toronto – multikulturell metropol

Canadas største by, Toronto, er kjent for å være den mest multikulturelle byen i verden. Her bor det flere hundre nasjonaliteter i byens mange forskjellige kvarterer, som hvert og ett har noe å by på. Du kan få skyskrapere og New York-stemning i sentrum, kinesisk kitsch i Chinatown, fantastiske shoppingmuligheter på Queen Street West og kule kafeer i Kensington Market. Du kan se en ishockeykamp med Maple Leafs, dra opp i det ikoniske CN Tower og se byens skyline i solnedgangen fra Toronto Islands.

Les mer om Toronto

Niagara Falls

Niagara Falls – vanvittige fosser

Alle bør oppleve de tre majestetiske fossene som utgjør Niagara Falls på et eller annet tidspunkt i livet sitt. 2,8 millioner liter vann braser ut over kanten på den 50 meter høyre skrenten hvert sekund, og danner et kraftfullt og utrolig vakkert naturfenomen. Fossene kan ses på et besøk i byen Niagara Falls, hvor du kan oppleve dem fra forskjellige utkikksposter og seilturer på elva under. Disse skal du bare se på en tur til det østlige Canada.

Montreal

Montréal – fransk kulturby

I den franske delstaten Québec finner du den veldig europeiske storbyen Montréal. Her vil du høre de lokale snakke fransk og se en byggestil som er helt annerledes enn den du finner i for eksempel Toronto, som er mer amerikansk. Gå en tur i den gamle bydelen med brostein på veiene, og se den flotte canadiske Notre Dame som like godt kunne ha ligget i Paris.

Men du kan også med fordel bevege deg ut av det lille historiske sentrumet og besøke byens sjarmerende kvarterer Le Plateau-Mont-Royal og Mile End, som kan glede selv en ekte franskmann. I tillegg byr byen på en del av den vakre canadiske naturen, som du for eksempel kan nyte fra det lille «fjellet» Mont Royal, som har lagt navn til byen og er en veldig populær park med flott utsikt over byen.

Ottawa

Ottawa – Canadas vakre hovedstad

Canadas hovedstad, Ottawa, er den fjerde største byen i landet. Den ligger på grensa mellom Ontario og Québec der de både snakker fransk og engelsk. Her kan du oppleve en historisk by som har vært under både fransk og engelsk innflytelse, hvilket ses i gatebildet. Besøk for eksempel parlamentsbygningen, som er bygd i gotisk stil fra Europa, eller bli klokere på byens historie på det fremragende og moderne Canadian Museum of History, som bare er ett av byens mange gode museer.

Hvis du reiser til Ottawa om vinteren vil du kunne stå på skøyter på kanalen Rideau Canal, som renner gjennom byen. Den forvandles nemlig til verdens lengste skøytebane når den fryser. Reiser du derimot om sommeren vil du oppleve en blomstrende, grønn by som innrammer historien på vakkert vis.

Québec City – historisk perle

I den franske delstaten Québec ligger hovedstaden med samme navn, som du også bør ta turen til hvis du interesserer deg for historie og kultur. Québec City var den første byen som ble grunnlagt av de franske kolonistene på starten av 1600-tallet, og den dag i dag er det den mest franske byen du kan finne utenfor Frankrike.

Du kan oppleve de historiske susene ved å legge inn et besøk i den gamle bydelen, som er en liten, men fantastisk velbevart bydel, som også har funnet veien til UNESCOs verdensarvliste. Du kan også gå langs den historiske bymuren som innrammer den gamle bydelen, og som faktisk er den eneste bymuren i Nord-Amerika. Ta deg en tur langs den gamle havna i byen, og drikk en café au lait og spis en croissant sammen med de lokale franske canadierne.

Været i Canada

Toronto

Vancouver

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.