BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Valdez

Et fortryllende islandskap i Prince William-sundet

Reiser til Valdez

Finn roen på det speilblanke vannet

Den lille havnebyen Valdez ligger mellom gigantiske fjell ut mot det vakre Prince William-sundet. Det bor kun rundt 4 000 mennesker her, men antallet flotte naturopplevelser i området overstiger kjapt dette.  

På en tur til Valdez kan du bli med ut på en seiltur langs fjorden hvor du kan oppleve det rike dyrelivet, se store isbreer, snø og isblokker på nært hold – og det er virkelig et syn som ligner det har vært igjennom et bilderedigeringsprogram. Du kan også fly, padle kajakk eller gå på fjelltur i området. Uansett hvordan du kommer deg rundt, kommer de vakre omgivelsene til å slå benene vekk under deg.

Fakta om Valdez
  • Innbyggertall: 3.900
  • Tidsforskjell: -10 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Vår, sommer og høst
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Valdez

Prince William Sound Glacier i Valdez

På cruise i Prince William-sundet

Vannet i Valdez er noe helt utenom det vanlige. Fjorden har et helt krystallklart vann på grunn av de mange isbreene i området som tilføyer fjorden med rent smeltevann. Når det er kaldt i været ligger store, blålige isblokker side om side med små isklumper i vannet, og havoterne svømmer rundt og leker når det blir litt varmere.

Større havdyr, som hvaler, seler og sjøløver hører også hjemme i Prince William-sundet, og hvis du er heldig kan du se dem alle sammen på en reise til Valdez. Det er størst sjanser for å få et glimt av dem på et av cruisene som seiler fra havnen og inn langs det flotte sundet. En tur som helt klart burde være på to-do listen din på en tur hit.

Reiser til Valdez

Gå, kjør eller fly en tur i fjellene

Valdez’ fastland byr også på flotte naturopplevelser, og disse finner du først og fremst i de lett tilgjengelige Chugach-fjellene. Du kan for eksempel kjøre opp til isbreene og ta noen av de spektakulære turene rundt dem. Hvis du reiser til Valdez om sommeren vil fjellturene være preget av de flotte, store fossene som blir dannet av smeltevannet fra fjellene.

Det mer actionfylte alternativet er å ta en helikoptertur over fjellområdet – en transportform som nærmest er Alaskas svar på turistbussen. Herfra har du en helt unik utsikt over det fantastiske landskapet, og får sett steder som ikke er framkommelige fra bakken. Om vinteren kan du bli med på heliski-turer, hvor du kan sette egne spor i de snøkledte fjellene.

Været i Alaska

Fairbanks

Anchorage

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.