BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Storslått rundreise i Alaska

Et villmarkseventyr blant fjell, fjorder og et vilt dyrerike

17 dager fra 14.195,-

Storslått rundreise i Alaska

17 dager fra 14.195,-

Opplev uberørt natur som aldri før

Ei rundreise i Alaska er drømmeturen for eventyrere som vil langt ut i villmarka og få et hav av store opplevelser blant få andre turister. På denne ruta reiser dere forbi isbreer og snødekte fjell, men også frodige skoger og fredfylte sjøer. Dere kan se bjørner på jakt etter fisk, elg på tur og hvaler som svømmer i speilblanke fjorder. Og dere kan selv få kjenne på den friske lufta ved å gå fjellturer, sykle, seile og kjøre med hundeslede.

Reiseplanen under er ikke fast, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 3: ANCHORAGE

Rundturen deres i Alaska starter i delstatens største by, Anchorage. Her lander stort sett alle fly til Alaska, og det er enkelt å komme seg ut i den ville naturen herfra. Vi anbefaler dere å ta de to første overnattingene her, slik at dere kan nå å lande og har tid til å utforske statens eneste storby. Hvis dere reiser om sommeren, vil dere oppdage at det er lyst stort sett hele døgnet her, siden byen ligger så langt nord at de har midnattssol. Det er en meget fascinerende opplevelse, som man skal venne seg litt til hvis man ikke har opplevd det før.

Det bor 300 000 mennesker i Anchorage, som er rundt halvdelen av hele Alaskas befolkning, og det blir snakket over 100 forskjellige språk i den multikulturelle byen. Staten ble ikke del av USA før i 1959, men områdets urbefolkning har en lang historie, selv om de i dag kun utgjør rundt 15 prosent av innbyggertallet. Dere kan få en introduksjon til denne historien på byens museer Alaska Native Heritage Center eller Anchorage Museum.

Dere kan også allerede nå nyte stor natur i Anchorage. Byen ligger omsluttet av vannet i Cook Inlet og Chugach-fjella, og det er flere enn 200 kilometer med asfalterte stier i og rundt byen, som både lokale og turister bruker til å nyte omgivelsene til fots eller på to hjul. Vi kan anbefale å låne sykler og ta den populære ruta Tony Knowles Coastal Trail, som både går gjennom skogen og langs kysten. Her kan dere også være heldige å se en elg eller en hval på veien.

Heretter foreslår vi å kjøre til Denali National Park (410 km/250 mil – 4,5 timer)

DAG 3 - 6: DENALI NATIONAL PARK

Denali national park i AlaskaNår dere kommer fram til Denali National Park starter eventyret for alvor. Den enorme nasjonalparken er full av landskaper og dyreliv som ikke finnes noe annet sted i verden. Her ligger enorme fjell, blant annet Nord-Amerikas høyeste, Mount Denali, som rager opp i horisonten med sine 6 168 meter. Dere kan gå tur på eller rundt fjellet – med guide eller alene, avhengig av hvor utfordrende det skal være.

Men det er også mulig å nyte synet av fjelltoppen på avstand. Man trenger nemlig ikke være ei fjellgeit for å oppleve nasjonalparken. Mange av de mest populære turrutene i Denali er for alle nivåer og befinner seg heller ikke i de tynne luftlagene, men i de fantastiske skogene i parken. Her kan dere komme forbi vakre innsjøer, store sletter, elver som renner gjennom daler og et vilt dyrerike, som blant annet består av bjørner, elger, reinsdyr, sau og gnagere. Det er fantastisk å komme i nærheten av disse dyrene i deres naturlige habitat.

Det går transportbusser rundt i parken, som det er lett å hoppe av og på. Dermed kan du enkelt utforske parken på egen hånd og har mulighet til å gå rundt i flere forskjellige områder. Dere kan også bli med på en guida rundtur, der dere kan få et svar på alle spørsmålene dere måtte ha om den unike naturen som omgir dere.

Heretter kan dere kjøre videre nordover til Fairbanks (440 km/270 mil – 5 timer)

DAG 6 - 8: FAIRBANKS

FairbanksNå går turen videre til Fairbanks, som er en av de større byene i Alaska. Mange mennesker ble lokket hit på starten av 1900-tallet, fordi det var gull i området. Det satte fart i utviklingen, og Fairbanks er fortsatt en av de viktigere byene i staten og blant annet hovedkvarteret for University of Alaska.

Men det er nok heller de naturlige omgivelsene man reiser til Fairbanks for. Og her har det en del å si når på året dere reiser. På grunn av byens nordlige plassering er naturforholdene ganske ekstreme. Vi anbefaler generelt å reise om sommeren, der det ikke blir for kaldt og dere vil kunne oppleve midnattssolen, som kan skinne i opp til 22 timer i døgnet. Hvis dere reiser mellom november og februar, kan dere få se det flotte nordlyset i området. Sesongen for nordlys er faktisk helt fra 21. august til 21. april, så dere har også mulighet til å se det om høsten og våren – sjansene er bare ikke like store.

Uansett årstid er det utrolig vakkert her, og det finnes massevis av muligheter til å gå tur, seile, fiske, og kanskje også ta en tur med hundeslede. Vi kan også anbefale å reise på en guida heldagstur til den nordlige polarsirkelen. Her kommer dere til å kjøre på Dalton Highway, som er en av verdens nordligste og mest øde vei, og dere kan få tatt et bilde ved skiltet som markerer polarsirkelen.

Fra Fairbanks anbefaler vi dere å kjøre sørover igjen til Valdez (580 km/360 mil – 6 timer)

DAG 8 - 10: VALDEZ

Valdez Prince William SoundNeste stopp i reiseforslaget vårt er Valdez, som ligger ut til vannet i det fantastiske Prins William-sundet. Dette lille, vakkert beliggende fiskeværet – med fjell i ryggen og bare én vei inn og ut av byen – er derfor det perfekte utgangspunktet for å oppleve den berømte fjorden.

Prince William-sundet er omgitt av fjell og isbreer som fôrer fjorden med krystallklart vann når store isblokker brekker av fra isbreene og dumper ned i vannet. Det gir den en speilblank overflate, og med isstykkene som ligger og flyter rundt ser det helt eventyrlig ut.

Dette naturfenomenet er virkelig et dere skal oppleve i Valdez. Vi anbefaler å reise på en hel- eller halvdagstur med skip ut til fjorden for å oppleve den på best mulig måte. Det er også mulig å se hvaler, seler, sjøløver og havotere på turen – som ikke gjør den mindre storslått.

På land kan dere også gå tur i Chugach-fjella rundt byen, som er en spesielt vakker opplevelse når isen fra isbreene smelter og lager fosser rundt omkring i fjella. Her kan vi også anbefale å ta en helikoptertur, noe som blir betegnet som Alaskas svar på en tur med turistbuss, hvor dere blir med rundt og ser «attraksjonene», som er isbreer, fjelltopper og imponerende utsiktsposter, med en guide. Det er en litt villere opplevelse enn om du skulle ta bussen.

Heretter kan dere kjøre til Wasilla (430 km/270 mil – 4,5 timer)

DAG 10 - 11: WASILLA

Enda en gang venter helt andre opplevelser dere i den lille byen Wasilla, som ligger mellom to vakre innsjøer i en dal mellom fjellkjedene Chugach og Talkeetna.

Her er den største attraksjonen Independence Mine State Historical Park, som er et område med 16 historiske bygninger, mineganger og artefakter fra områdets storhetstid som gullmineby. Dere kan lære hvordan det var å bo og arbeide i en mine, som de lokale gjorde fram til minen ble lukka i 1955.

Senere kan vi anbefale en mer behagelig opplevelse på byens egne bryggeri, Bearpaw River Brewing Company, som de fire brødrene Jack, Jed, James og Jake driver. Her kan dere ta en snakk med de lokale og nyte mikrobrygget deres med utsikt over den ville naturen.

Herfra kan dere kjøre til Homer (420 km/260 mil – 4,5 timer)

DAG 11 - 13: HOMER

Neste stopp er Homer – eller «the Halibut Fishing Capital of the World”, som byen kalles. Halibut betyr kveite, så det er verdens kveitefiskehovedstad, noe som man tydelig ser i det lille fiskeværet som er omgitt av vannet i Kachemak Bay. Dere kan selv prøve å hale ei kveite i land på de arrangerte fisketurene, eller så kan dere nøyes med å spise en fersk fangst som de profesjonelle har dradd i land.

Når dere er i Homer skal dere ta turen ut på den sju kilometer lange tangen Homer Spit, som går ut i vannet. Her det mye liv og mennesker som slår opp telt, fisker og går tur langs stranden. Og så er det utsikt til de uberørte fjella herfra, og vann hele veien rundt, noe som fortsatt er utrolig flott selv om dere sikkert har vent dere litt til det.

Hvis dere vil ut og gå tur i et litt mer kupert terreng, kan vi anbefale å seile en tur over bukta til Alaskas første nasjonalpark, Kachemk Bay State Wilderness Park. Her kan dere gå rundt i grønne omgivelser, padle kajakk i fredfylte laguner og være så heldige å se niser, otere, ørner og andre ville dyr.

Fra Homer kan dere kjøre til Seward (270 km/170 mil – 3 timer)

DAG 13 - 15: SEWARD

Kenai Fjord i AlaskaSeward er en kjent cruiseskiphavn der mange av cruisene i Alaska begynner. Det er også populært å oppleve naturen om bord på et stort luksuriøst skip, noe vi også tilbyr, men på den måten kommer dere ikke innom like mange steder som på denne turen.

Dere kan nøye dere med en dagstur på vannet rundt Kenai Fjords National Park, der dere kan se imponerende isbreer som ganske sakte – så sakte at man ikke kan se det – beveger seg ned mot havet. Det er et utrolig syn å se disse kjempestore mengdene is, som ligner frosne elver, fra vannet. Her vil det også være mulig å se knølhvaler, gråhvaler og vågehvaler, samt de flotte lundefuglene med det vakre flerfarga nebbet deres.

Det er også mulig å se noen av isbreene fra land. Rett nord for byen ligger Exit Glacier, som er enkel å komme i nærheten av i bil. Etterpå kan dere gå på enkle stier rundt den enorme, lyseblå isen.

Herfra foreslår vi å kjøre til Girdwood, som et siste stopp på turen (140 km/90 mil – 1,5 time)

DAG 15 - 17: GIRDWOOD

GirdwoodSiste stopp i reiseforslaget vårt er i Girdwood, som er en populær liten ferieby som ligger kun 60 kilometer fra Anchorage. Om vinteren drar folk hit for å stå på ski og om sommeren kan man gå tur i de flotte omgivelsene. Her foreslår vi at dere bruker de siste par dagene på litt avslapning i den fantastiske naturen.

Dere kan gå turer eller sykle på de nærliggende rutene, dra ut å fiske, padle i kajakk eller ta en heis opp til toppen av fjellet, hvor dere får en forrykende utsikt. Hvis dere ikke fikk sett alle de ville dyrene i Denali National Park, kan dere også besøke Alaska Wildlife Conservation Center, som er et reservat hvor Alaskas skada eller etterlatte dyr lever under beskytta forhold. Her kan dere både se bjørner, elger, reinsdyr, hjorter, moskusokser og mange flere.

Herfra kan dere kjøre til flyplassen i Anchorage (65 km/40 mil – 45 minutter)

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 17 dager fra 14.195,- per person
Sommer jun. – aug. 17 dager fra 20.195,- per person
Høst sep. – nov. 17 dager fra 15.095,- per person
Vinter des. – feb. 17 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 17 dager fra 14.195,- per person
Sommer jun. – aug. 17 dager fra 20.195,- per person
Høst sep. – nov. 17 dager fra 15.095,- per person
Vinter des. – feb. 17 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.