BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Fairbanks

Fra hundesleder og nordlys til fjellturer og midnattsol

Reiser til Fairbanks

Se det magiske nordlyset danse på himmelen

En reise til Fairbanks er en reise til de uendelige, uberørte viddene i det sentrale Alaska. Det er den eneste større byen i mange tusen kilometers omkrets, og den er utgangspunktet for storslåtte turer i vill natur med et glitrende nordlys over himmelen.  

Fairbanks er faktisk Alaskas nest største by, men det er egentlig ikke byen i seg selv som er det store trekkplasteret. Det er i stedet de fantastiske omgivelsene med fjell, tundra, elver, innsjøer og varme kilder. Det er massevis å finne på ute i naturen, uansett om det skal være med fjellskoene på, i kajakk, truger eller med ski på beina.

Fakta om Fairbanks
  • Innbyggertall: 33.000
  • Tidsforskjell: -10 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Vår, sommer og høst
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Fairbanks

Fairbanks, Alaska

Ekstremenes natur

Fairbanks vil for de fleste være det nordligste man kommer når man er på tur i Alaska. Her oppe i nord er det naturen som hersker, og den er vill. Det er også stor forskjell på om du reiser til Fairbanks om sommeren eller om vinteren.

Om sommeren kan du oppleve dager som egentlig aldri slutter, siden sola kan skinne i opp mot 22 timer i døgnet – akkurat som midnattssola i Nord-Norge. Det kan bli deilig og varmt her, og det er ikke usannsynlig at du koser deg med utendørsaktivitetene dine i over 20 varmegrader. Om vinteren er det derimot mørkt og kaldt, men da kan du også regne med å få se det flotte nordlyset i de mørke nettene.

Reiser til Fairbanks

Opplev nordlyset

I Fairbanks har du store sjanser for å se nordlys. Du har kanskje også sett det hjemme i Norge, men hvis ikke, er du ikke alene. Det er nemlig et naturfenomen som kun eksisterer i nærheten av den nordlige eller sørlige polarsirkelen. Og Fairbanks er et av de stedene i verden hvor du har størst sjanse for å se det.

Du kan se nordlys i Fairbanks i perioden fra 21. august til 21. april. Men sjansene for å se det er aller størst i månedene med mørketid – altså fra november til februar. Det viktigste er at du har litt tålmodighet. Hvis du tilbringer tre netter eller flere i Fairbanks og går ut hver kveld eller natt, har du 90 prosent sjanse for å se det.

Så pakk med deg godt med varmt tøy og gled deg til å se en imponerende nattehimmel med grønne, og kanskje også gule, røde og lilla lysstråler danse over deg. Det er virkelig verdt ventetiden.

Drømmeland for friluftsmennesker

Fairbanks er omgitt av vakker natur og du har endeløse muligheter for å oppleve den. På Chena-elva, som renner rett forbi byen, kan du padle i kajakk, gå på fisketur og prøve å rafte hvis du vil ha litt mer action.

I fjellene og på de snødekte slettene kan du for eksempel stå på langrenn og alpin, gå på trugetur eller frese en tur over isen på snøscooter. Eller hva med å bli trukket av sted av Fairbanks’ berømte firbente atleter? Hundesledeløp er populært i byen, og du kan få gleden av å suse forbi furutrær med utsikt over fjellene sammen med menneskets beste venn.

Du har selvfølgelig også mange muligheter til å ta alt fra små fjellturer til mer utfordrende bestigninger, og så kan du også skjemme deg selv bort med en dukkert i en av de varme kildene som ligger i nærheten etter en aktiv dag ute i frisk luft.

Været i Alaska

Fairbanks

Anchorage

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.