BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Cruise fra Alaska til Canada

Ei ukes cruise blant isbreer, hvaler og gullgraverbyer

13 dager fra 19.495,-

Cruise fra Alaska til Canada

13 dager fra 19.495,-

Se Alaskas uberørte natur fra vannet

Et cruise langs Alaskas sørøstkyst er den perfekte måten å oppleve den uberørte naturen i USAs største stat på, samtidig som at komforten er på topp. I løpet av ei uke seiler dere med det luksuriøse cruiseskipet Celebrity Millennium fra Seward i Alaska til Vancouver i Canada. På veien går dere i havn i spennende byer med spor fra gullfeberen på slutten av 1800-tallet og urbefolkningas kulturer som går tusenvis av år tilbake i tid. Til slutt har vi tilføyd et par dager til å nyte storbyen Vancouver.

Nedenstående reiseplan er ikke fast, men kan tilpasses ønskene deres. Cruiset kan også starte i Vancouver og slutte i Seward, men ruta er den samme.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 3: ANCHORAGE

Anchorage, AlaskaVelkommen til Alaska! USAs absolutt største stat vil ta imot dere med fjell, vann og skog så snart dere lander i Anchorage. Statens største by er også omgitt av den enestående naturen som Alaska er berømt for. Vi anbefaler dere å bruke et par dager på å lande etter flyturen og se byen før dere begir dere ut på cruiset.

I Anchorage kan dere møte en mangfoldig befolkning, der det blir snakket flere enn 100 forskjellige språk, og få en introduksjon til Alaskas historie. På Alaska Native Heritage Center kan dere se hvordan urbefolkninga har levd i området gjennom tusenvis av år. De utgjør i dag rundt 15 prosent av innbyggerne og praktiserer fortsatt de gamle tradisjonene sine, noe som kan ses i kunsten, bekledningen og arkitekturen deres.

Dere kan også prøve å fange en fisk midt i storbyen. Bekken Ship Creek strømmer gjennom byen, og de lokale stimer sammen rundt den for blant annet å få en av de store kongelaksene som svømmer rundt i bekken på kroken. Dere kan enkelt finne noen som leier ut fiskeutstyr, slik at dere selv kan kaste ut et snøre og håpe på fangst.

Rundt omkring i byen er det hundrevis av kilometer med stier til fantastiske fjell- og sykkelturer. Det er spesielt ei rute, Tony Knowles Coastal Trail som er populær å ta, da den starter i sentrum og går langs kysten og gjennom skogen rundt byen. Så hvis dere er klare for en sykkeltur, kan den absolutt anbefales.

På den tredje dagen kan dere ta bussen til Seward (200 km/130 mil – 2,5 timer)

DAG 3: OM BORD PÅ CRUISET FRA SEWARD

Ved ettermiddagstid kan dere ta en buss ut til havnebyen Seward, der cruiset deres seiler ut på eventyr klokka 20.

Skipet er Celebrity Milllennium, som er et luksuriøst skip med 12 dekk og plass til 2 000 gjester. Her bor dere i en privat kahytt som minner om et flott hotellrom med eget bad, komfortable senger, oppholdsområde, TV, minibar og generelt en smakfull innretning.

På skipet er det adskillige restauranter, spa, treningsstudio, butikker og loungeområder, der dere kan slappe av og nyte utsikten. Om kvelden byr det på forskjellige former for underholdning med musikk, dans og teater.

Dere kan bruke den første kvelden på å se noe av alt dette, eller så kan dere bare finne dere til rette i kahytten og gå til ro mens dere seiler av sted i Alaskabukta i den nordlige delen av Stillehavet.

DAG 4: HUBBARD GLACIER (CRUISE)

I løpet av den første dagen på cruiset seiler dere forbi den enorme isbreen Hubbard i den nordlige enden av Yakutat Bay. Isbreen er Alaskas største med en bredde på 10 kilometer med ren is, som starter langt inne på fastlandet og ender ute i vannet.

Synet av de enorme mengdene is som ligner en størkna elv, er overveldende. Ved møtet med havet brekker det jevnlig gigantiske stykker is av breen og flyr ut i bukta. På grunn av de store naturkreftene er det ikke mulig å gå i land ved isbreen, men skipet seiler sakte nært den slik at dere har tid til å nyte utsikten fra dekket.

Hvis dere er heldige kan dere også få lov til å smake på isbreen i en drink eller lignende. Noen ganger tar skipets personale et stykke is med om bord til å lage is-skulpturer eller is-terninger.

DAG 5: JUNEAU (CRUISE)

Humpback whales i AlaskaI dag kommer dere til Alaskas hovedstad Juneau tidlig om morgenen, der dere tilbringer hele dagen på land. Med plasseringen omgitt av vann, isbreer og fjell er det ikke mulig å kjøre til Juneau, så hvis man vil innom hovedstaden skal man seile eller ta et fly.

Juneau er en gammel gullgraverby som ble grunnlagt i 1880 etter gullfeberen i California, der lykkejegere dro lenger opp langs vestkysten og fant store mengder gull i området rundt det nåværende Juneau.

I dag er hovedattraksjonen dog den omgivende naturen, som dere kan bli med ut og oppleve i løpet av dagen. Dere kan dra på hvalsafari og være heldige å se både enorme knølhvaler og spekkhoggere som svømmer i det stille vannet rundt omkring byen.

Eller så kan dere gå rundt til den berømte Mendenhall Glacier som hele tiden beveger seg litt, men ser like spektakulær ut hver dag. Hvis dere går til fossen Nugget Falls vil dere kunne se vannmassene falle direkte ned i en sjø full av isfjell med isbreen ruvende i bakgrunnen.

Senere på dagen kan dere besøke Red Dog Saloon, som med sine gammeldagse svingdører og hjemmebrygga øl byr alle varmt velkommen. Bevertningen har eksistert siden de gylne årene med gullgravere som stamgjester, så her kan dere oppleve litt av den gamle pionerånden.

DAG 6: SKAGWAY (CRUISE)

Etter en smaksprøve på gullfeberen i Juneau ankommer dere i dag den lille byen Skagway, som en gang var hovedstaden for gullgraverne. Her samlet minearbeiderne seg i store horder, og Skagway var faktisk den største byen i Alaska på denne tiden. I dag bor det kun 800 mennesker i den lille bygda, hvor fortauene fortsatt er laga av tre og det er hestevogner i gatene.

Dere kan bli klokere på denne delen av byens historie på Skagway Museum og på en tur til noen av de over 20 historiske bygningene i byen, som er en del av Klondike Gold Rush National Historical Park. Alle bygningene i Skagway forteller forskjellige ting om fortiden, helt fra salooner til familieliv.

Det er også mulig å ta toget på den samme veien som gullgraverne gjorde det for over 100 år siden. «The Railway Built of God» blir togturen Yukon Railroad kalla. Den ble bygd i 1898 og kjører gjennom høye fjell, steile klippesider og skarpe svinger. Det er ikke bare en historisk tur, men også en veldig flott en.

DAG 7: ICY STRAIT POINT (CRUISE)

Neste stopp på cruiset er Icy Strait Point, som er et område fullt av aktiviteter på en øy i den nordlige delen av farvannet Inside Passage. Icy Strait Point er eid og drevet av det innfødte Tlingit-folket som bor i området.

Her er det rike muligheter for å dra ut og bevege seg i den vakre naturen, som til tross for navnet sitt er frodig og grønn. Hvis dere er modige kan dere fly fra toppen av et fjell i byen og ned til bunnen med den 1,6 kilometer lange hengebana ZipRider. Det er ikke noe for folk med høydeskrekk, men det gir deg et uforglemmelig sug i magen og en fantastisk utsikt over skogen og vannet på veien.

Hvis dere vil se Alaskas rike dyreliv, kan dere bli med på hvalsafari eller på guida turer til Sapsski River Valley, der det bor mange brunbjørner. Dere kan også sykle, padle i kajakk eller kjøre ATV rundt i naturen – uansett hvordan dere kommer dere rundt er dere garantert upåklagelige utsikter.

DAG 8: KETCHIKAN (CRUISE)

Celebrity Millennium CruiseKetchikan er den siste byen dere går i land i på cruiset. Helt i den sørlige delen av Alaska ligger denne lille byen, som betraktes som statens første ekte by. Den er full av spennende historie, spesielt om de forskjellig innfødte stammefolkene som levde i Alaska før tilflyttere oppdaga det vakre landet.

I Ketchikan kan dere se verdens største samling av totempåler, som blant annet kan ses på Totem Heritage Center og Tongass Historical Museum. Noen av dem er mer enn 100 år gamle og fortsatt vakkert dekorerte.

Dere kan også lære mer om byens fortid som sentrum for fiskere, gullgravere, tømrere og fabrikkansatte på museet, og se hvordan sistnevnte produserte laks på boks og ga byen det uoffisielle kallenavnet «Canned Salmon Capital of the World».

Dere kan selv prøve å fiske laks på en seiltur eller ta en tur med sjøfly. Eller så kan dere se byens kunstneriske sider på de lokale galleriene som er fulle av smykker, malerier, skulpturer og annet tradisjonelt håndverk. Når dere blir sultne kan dere skylle ned opplevelsene med deilige store krabber, eller en friskfanga laks eller kveite.

DAG 9: INSIDE PASSAGE (CRUISE)

Den siste dagen om bord på Celebrity Millennium har dere et rent seilas foran dere – men gjennom de mest vidunderlige landskapene, som ikke blir kjedelige å se på. Dere seiler i den sørlige delen av farvannet Inside Passage, som går ned langs vestkysten av Canada til staten Washington i USA. Dere når dog ikke så langt, siden cruiset stopper i Vancouver rett før grensa mellom USA og Canada.

Naturen langs vestkysten av Canada er skapt av de enorme isbreene som skar seg gjennom landskapet for millioner av år siden, og skapte den utrolige kombinasjonen av majestetiske fjell, blikkstille fjorder og grønne øyer som vi kan se i dag.

Vi kan også anbefale å finne en god plass på dekket og bare nyte utsikten. Hvis dere er heldige ser dere også en spekkhugger plaske med halefinnen eller en havørn sveve over dere.

DAG 10 - 13: VANCOUVER

VancouverTidlig om morgenen på dag 10 ankommer dere den canadiske storbyen Vancouver, der vi anbefaler dere å bli et par dager og nyte storbyens mange fristelser i de naturskjønne omgivelsene.

Vancouver er en multikulturell metropol, der dere kan møte mange forskjellige mennesker og spise fantastisk mat på restauranter med menyer fra hele verden. Dere kan få autentisk kinesisk i det store Chinatown, drikke kaffe på den moderne havna og spise middag i det historiske kvarteret Gastown, der glødelampene lyser opp brosteinsgatene om kvelden.

Har dere ikke fått nok naturopplevelser så langt på turen, kan dere gå turer i den kjente byparken Stanley Park, ta gondolbana opp til Grouse Moutain og få panoramautsikt over byen, eller dra på vintur til de lokale vingårdene i Fraser Valley.

Hvis dere skal ha et materielt minne med hjem fra den storslåtte turen deres, kan dere helt sikkert finne den riktige suveniren i de gode shoppingområdene i Vancouver. På Robson Street ligger alle de kjente amerikanske merkevarene, på Commercial Drive finner dere de mange etnisitetene i Vancouver i små, morsomme butikker og i Gastown kan dere få klassiske suvenirer og varer laget av lokale designere.

Dette er kun et forslag – det er helt opp til dere selv hva dere vil bruke tiden på når dere først har kommet i land.

Fra Vancouver kan dere fly hjem til Norge eller fortsette videre ut i det vestlige Canadas vakre natur.

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 13 dager fra 19.495,- per person
Sommer jun. – aug. 13 dager fra 24.595,- per person
Høst sep. – nov. 13 dager *
Vinter des. – feb. 13 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
*Cruises avgår ikke

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller i Anchorage och Vancouver
 • Åtte dagers cruise med Celebrity Millennium, som inkluderer:
  • Innvendig kahytt med dobbeltseng, sovesofa, skrivebord, privat bad, flatskjerm-TV, safe og minibar
  • Full kost og losji med adgang til adskillige restauranter og kafeer om bord
  • Room service døgnet rundt
  • Skatter og havneavgifter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 13 dager fra 19.495,- per person
Sommer jun. – aug. 13 dager fra 24.595,- per person
Høst sep. – nov. 13 dager fra 22.095,- per person
Vinter des. – feb. 13 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Cruise avgår ikke

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller i Anchorage och Vancouver
 • Åtte dagers cruise med Celebrity Millennium, som inkluderer:
  • Innvendig kahytt med dobbeltseng, sovesofa, skrivebord, privat bad, flatskjerm-TV, safe og minibar
  • Full kost og losji med adgang til adskillige restauranter og kafeer om bord
  • Room service døgnet rundt
  • Skatter og havneavgifter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.