BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Anchorage

Det beste Alaska kan tilby i en helt unik storby

Reiser til Anchorage

Fang en laks og møt en elg midt i byen

Anchorage er inngangen din til Alaska, og du kan virkelig ikke få en bedre start på reisen. I tillegg til å være en storby som har alt, både når det gjelder restauranter, butikker og severdigheter, er den omgitt av den storslåtte naturen og det rike dyrelivet som man reiser til Alaska for å oppleve.

På en reise til Anchorage kan du våkne opp til synet av Chugach Mountains’ fjelltopper i horisonten og sykle en tur langs kysten til den fredfylte bukten Cook Inlet hvor du, hvis du er heldig, kan se en hval på veien. Om ettermiddagen kan du fiske stillehavslaks i elva som strømmer gjennom sentrum, og runde av dagen med friskfanga skalldyr med en lokalt brygga øl til.

Fakta om Anchorage
  • Innbyggertall: 300.000
  • Tidsforskjell: -10 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Vår, sommer og høst
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Anchorage

Beliggenhet, beliggenhet

Anchorage er vanligvis første stopp på en tur til Alaska, siden den internasjonale flyplassen bare ligger et kvarters kjøretur fra sentrum – og hvilken start på turen det er. Anchorage er perfekt plassert ved foten av de vakre fjellene i Chugach Mountains, og er omgitt av den dypblå havbukten Cook Inlet.

Byen ligger så nordlig som Helsinki og så vestlig som Hawaii, hvilket sier noe om hvor langt vekk du har reist. Det betyr også at du kan oppleve midnattssol om sommeren og mørke dager om vinteren. Og selv om du er langt hjemmefra, er du likevel innenfor kjøreavstand til alle de andre høydepunktene i Alaska, siden de fleste ligger i den sørøstlige delen av landet, akkurat som Anchorage. Derfor er byen også det perfekte utgangspunktet for en rundreise i Alaska.

Reiser til Anchorage

En mangfoldig storby

På en reise til Anchorage vil du oppleve en helt spesiell storby. Det er den absolutt største i Alaska med rundt 300 000 innbyggere – rundt halvdelen av hele statens befolkning. Det blir snakka omkring 100 forskjellige språk blant innbyggerne, hvilket illustrerer hvor mangfoldig Anchorage er.

Men det er ikke bare menneskene i byen som er interessante. Du kan nemlig også treffe på både elg, bjørn, hval, bever og 230 forskjellige fuglearter i Anchorage og området rundt byen. Hvis du for eksempel har lyst til å se elg på nært hold er Kincaid Park på byens vestlige side og den store Chugach State Park øst for byen gode steder å spotte skogens konge.

Stier til sykling og gåturer

Med et over 200 kilometer langt asfaltert stinett er Anchorage drømmebyen for alle som liker å gå tur, sykle, jogge og stå på rulleskøyter. I tillegg kan du finne nesten 500 kilometer med natursti i området, hvor du kan gå tur, sette deg på hesteryggen, sykle en tur med terrengsykkelen og stå på langrenn om vinteren. En reise til Anchorage er med andre ord slaraffenland for deg som er fan av alle former for utendørsaktiviteter.

Skal du velge én tur, er sykkelruten i byen kjent for å være en av de vakreste i verden. Den heter Tony Knowles Coastal Trail, og vi kan varmt anbefale deg å leie en sykkel og sykle fra sentrum og ut langs kysten hvor du kan se hvaler. Hvis du fortsetter gjennom Kincaid Park kan du puste inn den friske skogluften fra sykkelsetet og ha gode muligheter for å se skogens konge i sitt rette element.

Fiskeri i sentrum

Det er ikke uvanlig å se en forretningsmann dra på seg et par vadebukser og finne fram fiskestanga mot slutten på arbeidsdagen i Anchorage. Fiske er en stor del av byens identitet, og du får lov til å være med på moroa. I elva Ship Creek som strømmer gjennom byens sentrum, svømmer det tusenvis av stillehavslaks, og her stimer de lokale sammen for å fange dagens middag eller årets storfangst.

Hvis du har lyst til å prøve å få en av de store laksene på kroken er det mange steder i byen hvor du kan skaffe utstyr, fiskelisens og gode tips til hvor du kan få gevinst. Er du heldig, kan du til og med få fangsten renset, pakket og sendt tilbake til Norge, slik at du kan dele den selvfanga stillehavslaksen med familie og venner. Du kan også bare nøyes med å spise de lekre, friske fiskene de har på restaurantene i byen.

Alaskas historie og kultur

Alaska har en veldig spesiell historie, som du kan lære masse om når du reiser til Anchorage. Her finner du nemlig flere attraksjoner som på spennende vis gjør deg mye klokere på statens fortid og kultur.

Alaska ble faktisk ikke USAs 49. stat før i 1959, men områdets historie går langt tilbake til en tid hvor områdets urbefolkning var de eneste som levde her. I dag utgjør de kun rundt 15 prosent av statens innbyggere, men kulturen deres lever videre. Du kan lære mer om denne på Alaska Native Heritage Center eller på Anchorage Museum, som formidler urbefolkningens historie med moderne og interaktive utstillinger.

Været i Alaska

Fairbanks

Anchorage

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.